Payment with Klarna Payment with Swish

Från och med Augusti 2023 vi har samlat Dulcofruct Skandinavia och Honungsgården på Bjäre under samma namn: 
Monica Larssons Biodling 
Drottningar-Bin- Bifoder
Monica Larsson


Mitt namn är Monica Larsson och jag har varit biodlare sedan 2009. Min biodlarresa började med två bisamhällen och idag driver jag företaget Monica Larsson Biodling före detta Honungsgården på Bjäre tillsammans med min man Lars Larsson. 

Jag har gått en två års yrkeshögskoleutbildning och tog gesällbrev inom biodlingsyrket i november 2011. Min biodlingsintresse började i tonåren och har följt med genom hela livet fram till i dag. Lars är utbildad lantmästare och tillsammans med sonen Arvid och dottern Lucia bor vi  på en gård vid den södra sluttningen på Hallandsås I nordvästra Skåne- Bjäre,som har tillhört släkten i 13 generationer. Där har de gamla tomma stallarna förvandlats till moderna och funktionella lokaler för biodlingsverksamhet. Både jag och Lars jobbar med biodlingen och gården är mer levande än någonsin. Varje år odlas 10 hektar med blommor för bin. Detta gynnar alla pollinatörer som finns runt omkring gården. Företaget består av 550 bisamhällen med inriktning på storskalig produktion av bidrottningar (Buckfast), pollineringstjänster och honungsproduktion ,uthyrning av bisamhälle till företag, kommuner och föreningar och Dulcofruct bifoder försäljning till andra biodlare.

   Under dessa år har jag haft binas välbefinnande i fokus och är övertygad om att binas behov speglas i bisamhällets prestation och motståndskraft mot sjukdomar.  

2021 vi kom i kontakt med Dulcofruct bifoder-och började testa produkterna på våra bin.  Vi såg en positiv effekt på biet och även på bisamhället och bestämde oss att ta Dulcofruct bifoder till Sverige. 

Dulcofruct-produkterna är framtagna av forskare tillsammans med veterinärer och biodlare. Ett samarbete med biets välbefinnande i fokus.

Kvalitet är viktigt för oss. Därför är alla produkter som vi använder och säljer producerade enligt gällande fodersäkerhetsföreskrifter. 

 Dulcofruct är auktoriserat med kodoperatör: ROVN0088 och produkterna är certifierade enligt HACCP, i enlighet med ISO- kvalitetsstandarder ISO 9001:2015 och ISO 22000:2005.

Från och med 2021 är vi generalagent i Skandinavien för Dulcofruct-produkterna under namnet Dulcofruct Skandinavia.

 Läs mer om Dulcofruct.

Vi känner oss stolta att kunna erbjuda våra biodlarkollegor säkra produkter för binas välbefinnande.